Asset 1

Wijkzuster

Lees voor Stoppen

Wijkzuster

Heeft u zelf ondersteuning nodig? Of maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Dan kunt u altijd terecht bij de wijkzuster. Zij is het aanspreekpunt in de wijk voor al uw vragen over welzijn, zorg en wonen. De wijkzuster is onafhankelijk, neemt de tijd en draagt doordachte oplossingen aan voor al uw vragen over zorg en ondersteuning.

Waar nodig schakelt ze professionele instanties in, zoals thuiszorg. Maar ze benadert ook buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving om een handje te helpen. Als spil in de wijk kent zij uw woonomgeving, de zorgaanbieders en welzijnsvoorzieningen in uw omgeving. De wijkzuster houdt persoonlijk contact met u en zorgt ze ervoor dat iedereen z’n afspraken nakomt. Uw steun en toeverlaat voor de juiste zorg en ondersteuning. Gewoon van mens tot mens.

Wat is het verschil tussen een wijkzuster en een wijkverpleegkundige?
De wijkzuster is de onafhankelijke schakel in de wijk tussen zorg en welzijn en werkt samen met het wijkteam. Zij gaat in op vragen en signalen en kijkt breed wat een wijkbewoner nodig heeft. Dat hoeft niet altijd zorg te zijn. De wijkverpleegkundige krijgt óf een directe zorgvraag vanuit een (medisch) professional, cliënt of mantelzorger óf indiceert vanuit haar wijkzusterrol dat zorginzet noodzakelijk is.

Contact
Wilt u weten wat de wijkzuster voor u kan betekenen? Of meteen een afspraak maken?
Neem dan gerust contact op via info@wijkzustergroep.nl of via het algemene telefoonnummer van de wijkzusters in uw gemeente. U kunt 24 uur per dag contact opnemen via onderstaande telefoonnummers.
U heeft geen zorgindicatie, beschikking, pgb of eigen bijdrage nodig om een afspraak te maken.

Voor meer informatie over het werk van de wijkzuster kunt u ook terecht op de website van de Kruisvereniging Noord-Brabant.

Tekstgrootte aanpassen